8672x bekeken sinds 6 juli 2016
Na regen komt zonneschijn

Teamblog

Na regen komt zonneschijn

Na regen komt zonneschijnBREUKELEN - Op bezoek bij onze buren had het 3e Helfttal wat recht te zetten. Vorige week werd er namelijk in 10 minuten tijd een 5-1 voorsprong weggegeven. "Vandaag hebben wij wel wat goed te maken ja, ik ben er nog steeds een beetje verdrietig van", aldus de snikkende Oneliner. Verdrietig zou iedereen ook worden van het kunstgras en het weer. Beide waren in slechte staat, maar na regen komt zonneschijn.
De rood-blauwen mochten aantreden op een oud tapijt, zo één die zelfs in de uitverkoop met 70% korting als laatste overblijft. Je prijst je gelukkig dat je voor een prikkie een matje hebt gekocht, maar als je achteraf de stramme spiertjes en pijnlijke gewrichten voelt, had je misschien toch nog even verder moeten kijken. Afijn, zoals ze in voetballand clichématig zeggen: "Zij hebben er ook last van." Helaas was Opa Perreira Dos Santos di Sousa Faria Dam niet aanwezig. "Hij ligt met zijn gat ergens op Bali", zo vertelde Ricardo Perreira Dos Santos di Sousa Faria Dam. Gestoken in het witte tenue van Breukelen en zijn kenmerkende glimlach werd hem al verteld zich niet te veel uit zijn spel te laten halen. Achteraf bleek dit inderdaad niet nodig, dat deden zijn teamgenoten wel... Hij werd door trainer en spelers van links naar rechts gestuurd en van voor naar achter, en dat tijdens 1 corner. Naar om te zien en horen hoe 'volwassen' mannen hun eigen onvolkomenheden aan het botvieren waren op deze jeugdige parel.
Aan beide kanten waren wat mogelijkheden, maar nog geen echte kansen. Eentje was er wel, voor Breukelen welteverstaan. De voorzet was namelijk een makkelijke prooi voor onze Vliegende Keep, maar de prooi spartelde en stuiterde via het houtwerk terug het veld in. De spits van Breukelen had dit ook niet meer verwacht, waardoor de bal tussen zijn benen door stuiterde en de Vliegende Keep de bal weer kon oprapen. "Zo houd je het tempo in de wedstrijd, ik kon gelijk verder, waarbij de tegenstander nog niet georganiseerd staat".
Na een kwartier, laten we zeggen 14 minuten, hield de kuit van Nummer 14 er mee op en bracht Shredder op dezelfde positie Max Havelaar.
De GVR en de Strijkstok strooide met passes vanuit achteruit en stuk voor stuk kwamen ze net achter de Breukelense verdediging, soms ietwat geholpen door de timing van de verdediger in kwestie. Onze Daanvoerder dook nog maar eens een gaatje in (op het veld welteverstaan) en schatte de diepe bal op waarde. Hij passeerde op de achterlijn zijn man en trok de verdediging open. Nielendinho Fukushima kon de bal ontvangen en terugleggen op de ingekomen Max Havelaar, die hard laag inschoot. Uit zijn reactie hadden wij het vermoeden dat er in huize Havelaar gesproken was over een doelpuntenpremie. Een gratis rijlesje, nieuwe voetbalschoenen, verhoging van het zakgeld, wie zal het zeggen. Max Havelaar wilde geen reactie geven hierover: "Het is iets wat wij intern bespreken en niet naar buiten hoeft te komen."
De rood-blauwen hadden het betere van het spel, maar toch kwam de tweede treffer uit een vrije trap. Positioneel gezien was dit ideaal voor een rechtspoot, maar de muur stond dusdanig slecht, dat Schapie zijn linkerpoot er tegen kon zetten. Zoals de krul in zijn vacht, stuurde hij de bal naar de hoek en bracht de stand naar 0-2, tevens de ruststand.

In de tweede helft veranderde het beeld nauwelijks, qua voetbal dan. Het weer sloeg namelijk in de rust al om en grijze wolken pakte zich samen boven de velden. De eerste flits en het gedonder lieten dan ook niet lang op zich wachten. De wedstrijd werd gestaakt. Na een kwartier leek de lucht te klaren en keerde beide ploegen weer terug. Vijf minuten later lag het toch weer stil vanwege een harde klap recht boven het veld. Sommigen zochten de beschutting van de bomen op, maar zoveel wissels had Shredder niet meer zitten. Na de hervatting bleef het regenen, maar dit kwam enkel het dramatische tapijt, in de volksmond ook wel kunstgras genoemd, ten goede. Na een sliding gleed je door, terwijl je normaal direct zou afremmen, er geen ABS van toepassing is en je vervolgens een aantal weken aan je beddengoed blijft plakken door de wond op je dijbeen. Breukelen moest meer naar voren, maar daardoor ontstond ruimte achterin. Onderscheppingen werden omgezet in counters, maar dit eindigde vaak in een corner. Uit een ingooi van Fukushima, kwam aanstormend O19 talent Maarten voor de goal. Hij kon zijn voet echter niet tegen de bal zetten en Max Havelaar schoot de rebound via de lat over. Vliegende Keep keek met een glimlach toe, dit spaarde de portemonnee weer. Shredder had duidelijk een blikje talenten gevonden en bracht ook Tim binnen de lijnen voor Poppedoppie Ofzo. "Je weet dat het doelsaldo bepalend kan worden in een poule, dus vandaar een buitenspeler voor een buitenspeler", zo verklaarde Shredder achteraf. Toch bleven veel aanvallen over links te gaan en andermaal werd de onvermoeibare Schapie over zijn links, waar anders, de diepte in gestuurd. Tussen de vele lopende mensen vond hij opnieuw Max Havelaar, die zijn eerdere kans goedmaakte en knap binnen tikte bij de 1e paal. Door de 0-3 was de wedstrijd in het slot en dit leek ook de eindstand te worden. De 0 zou lekker zijn, maar Vliegende Keep kon niet voorkomen dat een voorzet vanaf rechts werd binnen getikt.
Na het verlies vorige week in de laatste 10 minuten (6 treffers tegen!) was deze overwinning welkom, maar zeker ook terecht. Er wacht nog een wedstrijd tegen 't Gooi uit en dan zullen we weten of de ploeg een ronde verder komt, al zal het doelsaldo nog bepalend kunnen worden. Wellicht kunnen wij het Oranje elftal vast laten zien hoe het hoort.

Na afloop konden de pijpies weer van hun dopjes worden ontdaan en smaakte de overwinning goed. Aanstaande zaterdag speelt het 3e Helfttal om 12:00 uur in Hilversum tegen het geel-zwart van 't Gooi. De Strijkstok maakte vandaag zijn debuut en ligt nu definitief vast, maar ook op de boetelijst, hij vergat namelijk zijn scheenbeschermers, dat zullen de zenuwen geweest zijn. "Ik trachtte het nog te verbloemen met een paar Havaianas in mijn sokken, maar in dit team ontkom je er niet aan, gelukkig kon ik hier wat lenen". Helaas telt lenen niet, dus ook vandaag werd de pot weer bijgevuld, we lopen nog steeds voor op vorig jaar, kortom: volhouden.

Nummer 14
Auteur: Lodewijk van Well | 13 september 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in